Receptek

Szélesmetélt sült paradicsom-szósszal

Hozzávalók:

  • 100 dkg érett paradicsom
  • 40 dkg szélesmetélt vagy 40 dkg tagliatelle
  • 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
  • 1 dl extraszűz olívaolaj
  • 2 gerezd vékonyra szeletelt fokhagyma
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra (a gázsütőt 6-os fokozaton). Vágjuk félbe a paradicsomokat, és kanállal szedjük ki a magját.

2. Tegyük a paradicsomokat vágott felületükkel lefelé egy sütőlapra. Süssük őket 20-25 percig, míg a héjuk kezd feketére sülni.

3. Hagyjuk kicsit hűlni, majd húzzuk le a héjukat, és a paradicsomhúst törjük pürévé.

4. Keverjük bele a fokhagymát, az olajat, a petrezselyemzöldet és a sót.

5. Főzzük meg tésztát a csomagoláson olvasható utasítás szerint al dente (roppanósra).

6. Szűrjük le és tegyük egy előmelegített kínálótálba. Öntsük rá a szószt, óvatosan rázzuk össze és forrón tálaljuk.